Gonzaa, eli sisältöä

Suomen ensimmäisen outlet-kylän rakennustyöt alkaneet Vantaalla

Vantaalle rakennettavan outlet-kylän rakennustyöt ovat alkaneet Kehä 3:n varrella Itä-Vantaalla. Ikeaa vastapäätä sijaitsevan Suomen ensimmäisen myymäläkeskittymän on tarkoitus avautua kevään 2019 aikana.

Alunperin kylän piti avautua jo vuonna 2016, mutta projektissa on esiintynyt viivästyksiä. Nyt suomalaisen Nordlett Oy:n ja Norjalaisen Fortus AS:n yhteistyössä rakentaman keskuksen rakennustyöt ovat päässeet vauhtiin. Kehä 3:n varrella sijaitsevan tontin varrelta on jo kaadettu puusto ja perustustyöt alkanevat pian.

Porttipuiston Fortus outlet-kylän odotetaan houkuttavan kävijöitä erityisesti pääkaupunkiseudulta, mutta myös Hämeenlinnasta, Lahdesta ja Kouvolasta odotetaan ostosmatkailijoita. Osa kävijöistä voi tulla myös Virosta tai Venäjältä, sillä kulkuyhteydet Tallinnasta ja Pietarista Vantaalle ovat hyvät. Euroopassa ja muualla maailmassa suositut outlet-kylät koostuvat useista myymälöistä. Usein ne ovat ulkotiloissa, mutta Porttipuiston tapauksessa tila on katettu.

Suomen ensimmäiseen outlet-kylään tulevia myymälöitä ei ole vielä julkaistu, mutta Norjassa sijaitsevan ketjun outlet-kylissä sijaitsee mm. seuraavien valmistajien liikkeitä: Björn Borg, Calvin Klein, Filippa K, Gant, Gerry Weber, G-Star Raw, Guess, Helly Hansen, Diesel, Hugo Boss, Nike, Peak Performance, Levi's, Lexington, Scotch & Soda, Superdry, Tiger of Sweden, Timberland, Tommy Hilfiger, Triumph, Under Armour ja Vans.