Gonzaa, eli sisältöä

USA:n Suomen suurlähetystö varoittaa kansalaisia terroristi-iskusta

Suomen Yhdysvaltain suurlähetystö on julkaissut verkkosivuillaan varoituksen kansalaisille, jotka oleilevat Suomessa. USA:n hallitus uskoo, että on mahdollista että sen kansalaisia kohtaan suunnitellaan Suomessa terroristihyökkäystä. Varoitus koskee koko Suomea.

Julkaistu viesti (Security Alert – U.S. Embassy Helsinki, Finland) ei sisällä yksityiskohtaista varoitusta, mutta siinä kerrotaan että terroristi hyökkäys voi tapahtua käyttämällä aseina esimerkiksi puukkoja, aseita tai ajoneuvoja. Mahdollisiksi hyökkäyksen kohteiksi listataan koulut, sairaalat, kirkot, turistien suosimat alueet, julkisen liikenteen keskukset, sekä muut julkiset tilat.

Kansalaisia suositellaan pysymään valppaina julkisissa tiloissa, sekä muuttamaan päivittäisiä rutiinejaan ennustettavuuden heikentämiseksi. Matalan profiilin pitäminen, sekä erityishuomion keskittäminen ympäristöön on suositeltavaa. Henkilökohtaiset turvallisuussuunnitelmat tulisi tarkistaa. Mahdollisista epäilyttävistä viesteistä tai uhkauksista sosiaalisessa mediassa tulee ilmoittaa Suomen virkavallalle.

Lähde: US embassy issues security alert to citizens in Finland on terrorist attack